Ga naar het laatste nieuws

Ga naar Loopgroep Zeeland

Nederlandse Triathlonbond

Triatlon Zeeland-Vlissingen 14 - 15 juni 2013

Nieuws

 

VOORLOPIG GEEN TRIATLON ZEELAND !

Na drie jaar Triatlon Zeeland heeft de Stichting Samen in Beweging tot zijn grote spijt moeten besluiten in 2014 geen Triatlon Zeeland te organiseren.
Voorzitter Anthony van den Berg heeft er de afgelopen jaren alles aan gedaan om Triatlon Zeeland op de kaart te zetten. Het doel was een topsportevenement neer te zetten en zowel topsporters als recreanten het gevoel te geven dat ze deelnamen aan de wereldkampioenschappen.
Een evenement op hoog niveau op een toplocatie.
Zwemmen in de zee, een uniek fiets parkoers door polder en over duinen, hardlopen over de boulevard, glooiing en strand met op enkele honderden meters de zeeschepen in zicht.
Uniek in Nederland. Gezien de lovende reacties van de deelnemers zijn de basis doelen behaald. Ruim duizend deelnemers namen per jaar deel aan dit evenement. Dit alles bracht een enorme organisatie en verantwoordelijkheid met zich mee. Vier maanden full time vrijwilligerswerk voor het triatlon team en uiteindelijk 250 vrijwilligers over de twee dagen verspreid.
Gezien de huidige economische situatie is het inmiddels onmogelijk nog uit de kosten te komen. Sponsoren waren op een hand te tellen en de subsidies worden door de bezuinigingen ook steeds minder. De eisen (lees: kosten) die werden gesteld worden steeds hoger. Afgelopen jaar liep het verlies daardoor ook alleen maar op . Dit heeft de Stichting doen besluiten in ieder geval in 2014 geen Triatlon Zeeland te organiseren. Tenslotte organiseert de Stichting Samen in Beweging deze evenementen ook om projecten op het gebied van hardlopen en running-therapie realiseerbaar te maken voor iedereen.
Na drie jaar valt helaas (voorlopig) het doek, voor misschien wel de meest unieke Triatlon ooit in Nederland.
Lang deze weg danken wij alle vrijwilligers, deelnemers, scholen, sponsoren en subsidie verstrekkers voor de ondersteuning. Wij hopen tot ziens!

Stichting Samen in Beweging nov 2013


 

DEELNEMERS LIJST 2013 (definitieve 7 juni 2013)

 


 

WETSUIT VERHUUR KOOLE SPORT

De temperatuur van het water zal zeker nog niet hoog genoeg zijn om zonder wetsuit te zwemmen. SPONSOR KOOLE SPORT heeft een prachtige aanbieding: http://www.koolesport.nl/index.php/koolesport/verhuur-wetsuits

 

 


 

 

 


 

VRIJDAG 15 FEBRUARI 2013

 

 


 

DONDERDAG 14 FEBRUARI 2013


 


 

DINSDAG 20 NOVEMBER 2012

Afgelopen week zijn de vergunningen voor Triatlon Zeeland 2013 de deur uit gegaan.

Triatlon Zeeland zal op 14 en 15 juni 2013 gehouden worden in Vlissingen.

Op vrijdag de studenten Triatlon en op zaterdag Triatlon Zeeland.

Inschrijven kan medio februari 2013.

 


 

ZONDAG 10 JUNI 2012

Kleine groep atleten oefenen voor Triatlon Zeeland 2012

Op de onderstaande foto START lokatie 1000 meter zwemmen.


ZATERDAG 9 JUNI 2012

Alle kaarten voor de vrijwilligers met indeling nummers en verkeersmaatregelen staan bij de vrijwilligers tab . Dit kan ook leuk zijn voor deelnemers gezien het aantal details van de situatie. Vragen vrijwilligers naar Claudia. Vragen over details parkoer (technische vragen) naar Anthony: info@triatlonzeeland.nl 

 

VRIJDAG 8 JUNI 2012

Inschrijven 3e Zwakke Schakel Trimloop kan nog via de na-inschrijving  

De trimloop in een flits (youtube)

  

 


 

MAANDAG 4 JUNI 2012 (avond)

DEFINITIEVE FIETS PARKOERS ONLINE


 

MAANDAG 4 JUNI 2012

DEFINITIEVE DEELNEMERSLIJST 2012 ONLINE (klik op link)

 


ZONDAG 3 JUNI 2012

De (NA) inschrijving 3eZwakke Schakel Trimloop staat weer open. Maak kans door verloting op heel veel leuke prijzen van de Vlissingse Ondernemers.

Cine City, Cine Cafe, Restaurant Gevangentoren, Restaurant La Piccola Italie, Tennis LTC de Schelde, Etos, Albert Slinger Lederwaren, Bagels & Beans, DA Drogist, Jeans Inn, Super Star, Hans Knuijt mannenmode, De Zonnetrein, Primera, Sint Jacobscafe, Bruna, Hunckemoller, Restaurant de Leugenaar, Skids, Mrs.Marcos, Mabelis, Bio Groentewinkel, East&West, Leonidas, Kapperswinkel,Visamy, Ferry's, Parc Central, De Concurrent, De Gekroonde Liefde, Muzeeuw, Da Silvano, Markiesverlichting, Intersport, Hema, Van Belzen Bloemen en daar komen er nog meer bij....

kadobonnen, dinerbonnen, staatsloten, shirtjes, sokken, entree bewijzen etc etc

Loop voor het goede doel en schrijf je vandaag nog in. Want op 12 juni gaat de inschrijving echt dicht.

 

 


 

VRIJDAG 1 JUNI 2012 

De inschrijving van de TRIATLON ZEELAND 2012 is gesloten.


NA-INSCHRIJVEN IS ECHT !!!! NIET MOGELIJK.


HET MAXIMAAL AANTAL DEELNEMERS IS BEREIKT.  

Hopelijk tot ziens in 2013

TRIMLOOP

VOOR DE TRIMLOOP VAN 15 JUNI GAAT DE NA-INSCHRIJVING ZATERDAG 2 JUNI WEER OPEN.

 


 

ZATERDAG 26 MEI 2012

Nieuw verbeterend en  leuker ZWAKKE SCHAKEL TRMLOOP parkoers is online.

Klik op deze LINK VOOR HET NIEUWE PARKOERS

De andere informatie vindt je bij TRIMLOOP

 

 

 

 


 

DINSDAG 22 MEI 2012

Voorlopige deelnemerslijst 2012 is online (klik hier)

 


 

MAANDAG 21 MEI 2012

Het is voorelkaar.. we hebben een mooie fietsroute over de openbare weg richting Zoutelande.

Zowel gemeente Vlissingen en Veere zijn akkoord. Kijk HIER (klik) naar het nieuwe parkoers. Sneller op de hoogte? Volg ons via FACEBOOK - TRIATLON ZEELAND.

 


 

TRIATLON ZEELAND - VLISSINGEN 2012

Triatlon Zeeland - Vlissingen op 15 en 16 juni 2012.

Na het overweldigende succes van vorig jaar mag Triatlon Zeeland met recht benoemd worden tot meest belovende Triatlon van Nederland. In 2011 vonden ruim 1300 atleten hun weg naar Vlissingen. Het is niet voor niets dat Triatlon Zeeland in 2011 tweede werd met de Vlissingen promotie trofee. Een fantastisch sportevenement op een grandioze locatie, de Boulevard van Vlissingen en omstreken. 

Dit unieke evenement begint op vrijdag 15 juni 2012 met overdag een scholen Triatlon waaraan CSW, Scheldemond en Nehalennia zullen deelnemen. ‘s Avonds zullen wedstrijdlopers en recreanten de trimloop afleggen waarbij gekozen kan worden voor de afstanden 3, 5 en (zware) 8 km. Op zaterdag 16 juni is er de triatlon zelf. Inmiddels hebben al veel deelnemers uit Nederland, België en Duitsland zich ingeschreven. Bij triatlon Zeeland ervaren deelnemers al zwemmend (zee), fietsend (duinen, bos en openbare weg) en hardlopend (boulevard, glooiing en strand) hoe fantastisch de Zeeuwse omgeving in Vlissingen kan zijn.

Triatlon Zeeland zet met dit weekend een bijzonder evenement neer waar zowel professionele sporters als recreanten het gevoel kunnen krijgen aan de kampioenschappen mee te doen. Door de prachtige start- en finish locatie, de professionele tijdswaarneming, speakers en een uitstekende verzorging. De organisatie ligt in handen van de Stichting Samen in Beweging. Dit wordt in samenwerking met Loopgroep Zeeland en medewerking van atletiekvereniging Dynamica uitgevoerd. 

Triatlon Zeeland heeft als doel om Vlissingen als sport gemeente op de kaart te zetten maar is meer geworden dan dat. Triatlon Zeeland is onderdeel geworden van Stichting Samen in Beweging. We willen namelijk met dit evenement niet alleen de aandacht  trekken voor de al sportende onder ons maar hebben ook als hoofd doel om de Zeeuwse bevolking met lichamelijke en/of psychische problemen te helpen hun problemen te overwinnen door middel van begeleid lopen/runningtherapie en zo  uit hun sociale isolement te halen. 

Triatlon Zeeland 2012 kan alleen doorgang vinden als er voldoende sponsoren zijn. Op dit moment doet de Stichting er alles aan om de financiën rond te krijgen. De Stichting is nog hard opzoek naar materiaal en financiële  sponsoren. 

Meer informatie en inschrijven kan tot 20 mei 2012 op http://www.triatlonzeeland.nl
Na inschrijven op de dagen zelf is voor de triatlon niet mogelijk. Voor de trimloop wel.
meer informatie op: http://www.triatlonzeeland.nl     


TRIATLON ZEELAND:
ZWEMMEN, FIETSEN EN HARDLOPEN LANGS DE VLISSINGSE KUST

- verslag van Ramon
- Race report TriPaolo Blog

- PZC: Scholieren trappen Triatlon Zeeland in Vlissingen af lees het hele artikel

- Prachtige foto's van 1 en 2 juli hier te bekijken!
- Meer links naar foto-verslagen op de fotopagina

Verslag van de triatlon op Zeelandnet

Verslag van Triatlon Zeeland op Omroep Zeeland klik hier


Overtuigende zege Vasseur in Triatlon Zeeland lees meer


Scholierentriatlon CSW en Scheldemond College in Vlissingen in
Zeeland in 2 minuten

Home vorige pagina volgende pagina Doelgroepen

top